Αθλητικές Ομάδες Σ.Α.Ε. – Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

 

«Το ΜyAegean είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε εξ’ολοκλήρου από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να φέρει πιο κοντά φοιτητές και όχι μόνο, από κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους. Εδώ μπορείς να ενημερώσεις και να ενημερωθείς για διάφορα και ποικίλα θέματα για κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Η προσπάθεια αποτελεί μια ανεξάρτητη αμεσοσυμμετοχική πρωτοβουλία, εθελοντική και μη-κερδοσκοπική, από φοιτητές πρoς φοιτητές (και κάθε ενδιαφερόμενο). Μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει, αρκεί να σέβεται και να αποδέχεται τις αξίες και φιλοσοφία της προσπάθειας».

Περισσότερα: http://my.aegean.gr/web/

«Στα λατινικά, Diversitas. Στα ελληνικά διαφορετικότητα! Τώρα πια ξέρεις ότι η ομάδας μας δημιουργήθηκε από την ανάγκη της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου να καλύψει το κενό που υπήρχε ως προς το ζήτημα της διαφορετικότητας. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση (μέσω ομιλιών, εκδηλώσεων, σεμιναρίων) γύρω από τα ζητήματα του ρατσισμού και των διακρίσεων με βάση το φύλο, την εθνικότητα, το χρώμα, το θρήσκευμα, την εξωτερική εμφάνιση και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά σε όλα τα άτομα που θα απευθυνθούν σε εμάς ζητώντας την βοήθεια μας. Ωστόσο δεδομένη θα είναι και η ψυχαγωγία των μελών της ομάδας μέσα από την προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, την διοργάνωση εκδρομών, διαδραστικών δραστηριοτήτων και φυσικά μοναδικά πάρτι».

Περισσότερα: http://www.diversitas.gr/

e-Περιοδικό Φοιτητών – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
«Σε μια εποχή στην οποία τα θέματα που αφορούν την Παιδεία σε εθνικό αλλά και υπερεθνικό επίπεδο τίθονται υπό νέα διαπραγμάτευση, ο ρόλος των φοιτητών πρέπει να είναι οντολογικός και καταλυτικός. Το πανεπιστήμιο Αιγαίου, όντας περιφερειακό, αλλά και διάσπαρτο σε πέντε, για την ώρα, νησιά αποτελεί, ακριβώς λόγω της πολυδιάσπασής του αυτής, ένα χώρο όπου η διαμόρφωση κοινής στρατηγικής και άποψης ανάμεσα στους φοιτητές του είναι εξαιρετικά δύσκολη..
e-Περιοδικό Φοιτητών – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σε μια εποχή στην οποία τα θέματα που αφορούν την Παιδεία σε εθνικό αλλά και υπερεθνικό επίπεδο τίθονται υπό νέα διαπραγμάτευση, ο ρόλος των φοιτητών πρέπει να είναι οντολογικός και καταλυτικός. Το πανεπιστήμιο Αιγαίου, όντας περιφερειακό, αλλά και διάσπαρτο σε πέντε, για την ώρα, νησιά αποτελεί, ακριβώς λόγω της πολυδιάσπασής του αυτής, ένα χώρο όπου η διαμόρφωση κοινής στρατηγικής και άποψης ανάμεσα στους φοιτητές του είναι εξαιρετικά δύσκολη».
Περισσότερα: http://www.aegean.gr/periodiko/
18952526_1457458707638425_6236298135102148880_n